Muziekonderwijs

(uitsluitend binnen de regio Amersfoort en omstreken)

Leer spelen op een Piano of Keyboard.

Uw docent komt bij u langs om het instrument te leren bespelen. De lessen vinden wekelijks plaats.

Er wordt gebruik gemaakt van een methodiek die bij uw muzikale voorkeur en aanleg past. Het studietempo is voor iedereen weer anders. Dat kan liggen aan de tijd die u wilt besteden aan het bestuderen van de aangeboden lesstof, of simpelweg aan uw aanleg en talent. Dit is eigenlijk altijd maatwerk. Samen met u bespreken we de mogelijkheden en wat wel of niet haalbaar is.

In een gratis en vrijblijvende proefles maakt u kennis met uw docent. Hierbij kunt u uw muzikale voorkeuren aangeven en bespreken wat uw doelen zijn.

Wat gaat u leren?

  • U maakt kennis met het notenschrift. Dit is een onmisbaar element gedurende de lessen. Zonder notenschrift zou u alles moeten gaan naspelen en uit het hoofd leren. Een bijna onhaalbare zaak. Het notenschrift is de notatie van muziek, en die notatie gebruiken we om lezend te kunnen spelen.
  • Uiteraard gaat u leren spelen op uw instrument. Welke vingers op welke toets en hoe lang moet die worden ingedrukt.
  • De speelhouding is een belangrijk punt. Een verkeerde zithouding achter het instrument kan leiden tot fysieke klachten en heeft daarom altijd de aandacht van uw docent.
  • De theorie achter de muziek maakt ook een belangrijk deel uit van de lessen. U leert zo de gebruikte termen in de muziek, en maakt inzichtelijk hoe het zit met allerlei wetmatigheden die in de muziek verscholen liggen.

Het leren bespelen van het instrument is voor iedereen mogelijk. De lessen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Uiteraard passen we de gebruikte methoden hierop aan.

De lessen zijn wekelijks, behalve de weken van de reguliere schoolvakanties van het basisonderwijs in uw regio. Dit komt neer op ca 40 lessen per jaar.

De tijdsduur van een les is 30 minuten of 45 minuten.


Tarieven

30 minuten tot de leeftijd van 21 jaar: EUR 19,00 Geen BTW
45 minuten tot de leeftijd van 21 jaar: EUR 25,00 Geen BTW
30 minuten 21 jaar en ouder: EUR 22,99 Inclusief 21% BTW
45 minuten 21 jaar en ouder: EUR 30,25 inclusief 21% BTW

De lessen worden telkens per 10 vooruit in rekening gebracht. U krijgt een lesafspraak kaart waarop 10 lesafspraken kunnen worden genoteerd. Na afloop van een les parafeert de docent de leskaart, en ziet u precies hoeveel lessen op de leskaart zijn gevolgd. Is de kaart vol, dan volgt een nieuwe factuur voor de volgende tien lessen.

De tarieven zijn exclusief de kosten van lesboeken. Deze kunnen wij u tegen reguliere prijzen leveren. Elders goedkoper? Geen probleem. U bent vrij om de lesboeken aan te schaffen waar u wilt.

Gemaakte lesafspraken kunnen kostenloos worden verplaatst mits u dat 24 uur voor aanvang van de les doorgeeft.

Opzeggen van de lessen kan op elk moment. Er vindt echter geen restitutie van het in rekening gebrachte lesgeld plaats. U kunt de lessen blijven volgen totdat de leskaart vol is. Dringende en redelijke redenen kunnen hierop een uitzondering vormen.


Heeft u nog vragen? Stel ze gerust. Wij staan voor u klaar om u te beantwoorden.

Maak hiervoor svp gebruik van het contactformulier.